FORGOT YOUR DETAILS?

În pas cu moda!

CUM VEDEM?

Read more +10 martie 2021 By opticianul in Cum vedem?

Orbirea și deficiența de vedere

Orbirea sau tulburarea de vedere (cunoscută și ca vedere slabă sau deficiență de vedere) este o dizabilitate vizuală care nu se poate corecta complet (sau chiar deloc) cu mijloace chirurgicale, tratamente medicale, sau lentile pe bază de prescripție (ochelari de vedere sau lentile de contact).
Read more +10 februarie 2021 By opticianul in Cum vedem?

Astigmatismul

Un viciu de refracție des întâlnit care apare atunci când curbura corneei sau a cristalinului nu este simetrică sau ‘uniformă’.
Read more +10 noiembrie 2020 By opticianul in Cum vedem?

Cataracta

Cataracta apare când cristalinul începe să devină tulbure, își pierde transparența și afectează vederea. Este foarte frecventă în toată lumea – fiind cauza a jumătate din cazurile de orbire și a o treime din toate tulburările de vedere.
Read more +10 septembrie 2020 By opticianul in Cum vedem?

Corpuri străine în ochi

Corpurile străine, cum ar fi bucăți de plastic, lemn, sau metal pot intra în ochi. Problemele cauzate de corpurile străine din ochi pot fi de la ușoare la severe, și pot apărea din mai multe motive.
Read more +10 iulie 2020 By opticianul in Cum vedem?

Prezbiopia

Prezbiopia afectează capacitatea de a vedea obiectele de aproape. Survine atunci când cristalinul își pierde flexibilitatea. Fiind flexibil, cristalinul permite focalizarea obiectelor la diferite distanțe, dar când apare prezbiopia, focalizarea se face mai greu.
Read more +10 iunie 2020 By opticianul in Cum vedem?

Cum să ne menținem sănătatea ochilor în perioada de izolare

Este foarte important să avem grijă de sănătatea ochilor, mai ales când stăm acasă, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Pauzele de la aparatele digitale sunt doar un mod de a ne îmbunătăți starea de bine vizuală în timpul izolării.
Read more +10 mai 2020 By opticianul in Cum vedem?

Cum ne afectează COVID-19 ochii?

Încetinirea răspândirii noului coronavirus se dovedește a fi un efort global. În întreaga lume, oamenii fac tot ce ține de ei pentru a pune în practică distanța socială adecvată, igiena respiratorie și tehnicile de spălat pe mâini.
Read more +10 aprilie 2020 By opticianul in Cum vedem?

Mă pot infecta cu Coronavirus prin ochi?

Există încă multe întrebări referitoare la noul coronavirus la care încă nu se cunoaște răspunsul, dar se știe sigur că virusul se poate transmite și prin ochi.
Read more +10 ianuarie 2020 By opticianul in Cum vedem?

DMLV

Degenerescența maculară legată de vârstă provoacă pierderea vederii centrale (când privirea este focalizată drept în față). Macula este o mică parte a retinei care, o dată cu înaintarea în vârstă, poate începe să se deterioreze, afectând vederea.
Read more +10 octombrie 2019 By opticianul in Cum vedem?

Testează-ți vederea!

Ai o vedere bună? Pentru a afla nu trebuie decât să o testezi. În cadrul acestei secțiuni ai posibilitatea de a efectua o serie de teste de vedere online, din fata calculatorului. Este important să înțelegi că rezultatele acestor teste nu au valoare de diagnostic medical, însă îți pot fi utile atunci când rezultatele obținute
Read more +10 septembrie 2019 By opticianul in Cum vedem?

Tipuri de vedere imperfectă

Miopia Miopia este un defect al vederii care se manifestă prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele situate la o distanță mai mare. Aceasta se întâmplă deoarece razele paralele, ce vin de la un obiect, atunci când traversează globul ocular, se focalizează înaintea retinei, permițând doar distingerea obiectelor situate la o distanță mai mică. Globul ocular
Read more +10 august 2019 By opticianul in Cum vedem?

Vederea normală

În cazul ochiului emetrop (vederea normală), imaginea se formează pe retină. Pentru ca razele de lumină să se poată focaliza, acestea trebuie să se refracte. Cantitatea de refracție depinde în mod direct de distanța de la care este văzut obiectul. Un obiect situat la o distanță mai mare necesită mai puțină refracție decât unul situat la o distanță mai mică.

PREȚUIEȘTE VEDEREA PE CARE O AI!

Investește în ea pentru a o avea pentru o perioadă mai lungă!
TOP